Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 444

(+30) 24230 23 255

Καλά Νερά Πηλίου

Menu

Blog

Follow our blog

Δημόσια Βιβλιοθήκη Μηλεών Πηλίου

Δημόσια Βιβλιοθήκη στις Μηλιές Πηλίου  "Ψυχής Άκος" 

 

σημαίνει «θεραπεία ψυχής»

Η βιβλιοθήκη των Μηλεων ιδρύθηκε το 1928 με έξοδα της Κρυσταλλίας Οικονομάκη ,

στη μνήμη του συζύγου της.

Το κτήριο ανακαινίστηκε και απέκτησε και δεύτερο όροφο το 1974 ,

όπου το σχεδίασε ο αρχιτέκτονας και με καταγωγή από τις Μηλιές Αργύρης Φιλιππίδης.

 

 

Το ιστορικό τμήμα της βιβλιοθήκης περιλαμβάνει 3.355 παλιά τυπωμένα βιβλία , 1000 έγγραφα και 116 χειρόγραφα και αντικείμενα . Το δανειστικό τμήμα της βιβλιοθήκης διαθέτει 13.000 βιβλία και περιοδικά. 

 

 

More

Νησί Τρίκερι και Αλφόνς Χοχάουζερ..... Μια εξαιρετική ιστορία που αξίζει να διαβάσετε.....!!!!

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΤΡΙΚΕΡΙ ΝΗΣΙ

 

Η ιερά μονή βρίσκεται στο Παλαιό Τρίκερι η αλλιώς νησί Τρίκερι .

Είναι ένας τρίκογχος  ναός που οικοδομήθηκε το 1825-1837 στα ερείπια του πυρολυθέντος ναού το 755 από τους πειρατές . Αφορμή για το χτίσιμο του ναού ήταν η εύρεση της εικόνας της παναγίας μέσα στη ρίζα μιας ελιάς , η εικόνα και το κομμάτι αυτής της ελιάς βρίσκονται ακόμη φυλασσόμενα στο καθολικό του μοναστηρίου σε κοινή θέα.

Κάπου εδώ αξίζει να αναφερθούμε στο όνομα Αλφόνς Χοχάουζερ ενός Αυστριακού όπου σε ηλικία 16 ετών εγκαταλείπει το σπίτι του και έπειτα από διαρκή περιπλάνηση στη Μεσόγειο καταλήγει στο Πήλιο και τελικά στο Νησί Τρίκερι .

 Κάνει διάφορα επαγγέλματα για να ζήσει και μεταξύ άλλων μετατρέπει τα κελιά του μοναστηρίου σε δωμάτια όπου ο καθένας μπορούσε να επισκεφτεί για να ξαναβρεί τις ρίζες του στη φύση.

 Γρήγορα  η φήμη του εξαπλώνεται και οι πελάτες του γεμίζουν κάθε χρόνο τα δωμάτια του πελάτες διάσημοι όπως η Γκρέτα Γκάρμπο όπου μαγεύτηκε και εκείνη από την ομορφιά της περιοχής .

Όμως η ιστορία του Αλφόνς δε σταματά εδώ. Το 1928 ανασύρει από το βυθό του αιγαίου το άγαλμα του Ποσειδώνα όπου κοσμεί το μουσείο της Αθήνας.

Εκείνη την περίοδο παντρεύεται μια Ελληνίδα και κατηγορείται ως φιλοναζιστής και έρχεται σε σύγκρουση με τους κατοίκους της περιοχής τους οποίους κατηγορεί ότι δεν αγαπούν τον τόπο τους .

Το χειμώνα του  1981 διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο και δεν ακολούθησε καμιά αγωγή.  Ανέβηκε στο βουνό σε μια περιοχή κοντά στο Φλαμούρι και ξεψύχησε , ουσιαστικά αυτοκτόνησε στην παγωνιά και τον βρήκαν έπειτα από κάποιες μέρες.

 Ο τάφος του βρίσκεται στην Κορομηλιά , στο Βόρειο Πήλιο. Αξίζει σίγουρα να επισκεφτεί κανείς αυτό το μοναστήρι με τη μεγάλη ιστορία και να δει από κοντά αυτά τα κελιά ακόμη και να διανυκτερεύσει.

Φτάνοντας από το Τρίκερι και έπειτα με καραβάκι το οποίο θα περάσει απέναντι.

Αξίζει μάλιστα να επισκεφτεί κανείς το νησί στις 9-10 Σεπτέμβρη στο μεγάλο πανηγύρι απευθείας από τα Καλά Νερά όπου και θα θαυμάσετε τις παραδοσιακές φορεσιές , τους χορούς και φυσικά θα γευτείτε την παραδοσιακή Πηλιορείτικη κουζίνα.

 

  

More

Ζαγορά Πηλίου........ "Το Αρχοντοχώρι"

Ζαγορά

Το Αρχοντοχώρι του Πηλίου.

 

Αξίζει σίγουρα να αναφερθούμε σε αυτό το χωριό του Πηλίου με τη μεγάλη ιστορία. Η Ζαγορά βρίσκεται στην  πίσω μεριά του Πηλίου και αποτελείται από 4 συνοικίες. 

Την Αγ. Παρασκευή, της Σωτήρας, της ΑΓ. Κυριακής και του Αγ. Γεωργίου.  Η ονομασία της σύμφωνα με τη παράδοση, λέγεται πως προέρχεται από Σλάβικη λέξη η οποία σημαίνει “πίσω μέρος του βουνού” και δόθηκε το 10ο μΧ αιώνα. Η Ζαγορά είχε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη και σύμφωνα με τα παλαίτυπα έγγραφα ήταν ισάξια με τις σημαντικότερες πόλεις της Θεσσαλίας όπως η Λάρισα, τα Φάρσαλα και  τα Τρίκαλα. Και αυτό γιατί οι κάτοικοι και έμποροι της περιοχής, έφτιαξαν έναν ικανό εμπορικό στόλο για την καλύτερη διακίνηση του εμπορίου.

Η Ζαγορά αποτελεί και σήμερα ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Πηλίου.

Σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο χωριό αυτό και χωρίς να παραλείψετε την επίσκεψη στη Δημόσια βιβλιοθήκη. Η βιβλιοθήκη βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, πίσω από την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου. Βασικοί συντελεστές της ιδρύσεως της υπήρξαν δυο μεγάλες προσωπικότητες της Ζαγοράς. Οι φιλογενείς  Ιωάννης Πρίγκος (1725-1789) και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Καλλίνικος ο Γ’ (1713-1791).

Η βιβλιοθήκη αυτή είναι γνωστή και ως το Σχολείο του Ρήγα, επειδή μαθήτευσε εκεί ο Ρήγας Φεραίος. Σήμερα η βιβλιοθήκη αριθμεί περί τα 18.000 βιβλία. Τα βιβλία αυτά είναι άξια προσοχής γιατί αρκετά από αυτά τα χειρόγραφα περιέχουν ύλη ανέκδοτη, θεολογική και ιστορική, μεγάλου ενδιαφέροντος. Πολλά από τα έντυπα φέρουν και σημειώσεις στα περιθώρια και στις λευκές σελίδες για την ιστορία της Ζαγοράς.

Σας προτείνουμε λοιπόν, ανεπιφύλαχτα μια επίσκεψη στο ιστορικό αυτό χωριό καθώς και στο “Ελληνομουσείο” το οποίο το 1955 υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σας προτείνουμε να θαυμάσετε όλα αυτά τα χειρόγραφα και αν θέλετε να δανειστείτε και κάποιο βιβλίο από το δανειστικό τμήμα όπου φιλοξενεί σήμερα περίπου 14.000 βιβλία.

Είμαστε σίγουροι πως θα εντυπωσιαστείτε από την ιστορία αυτού του τόπου και θα σας μαγέψουν οι γαρδένιες και οι ορτανσίες που κοσμούν τα σπίτια ολόκληρου του χωριού….

 

 

       

  

More

Βόλτες με ποδήλατα, Ιππασία, Επίσκεψη στα πιο παράξενα Μουσεία...... Μόνο στο Πήλιο...!!!!

1. Βόλτες με ποδήλατα και γνωριμία με τη φύση του Πηλίου. 

 

 

 

Τι καλύτερο από μια εξόρμηση με ποδήλατο στη φύση του Πηλίου, για να γεμίσουμε με καθαρό οξυγόνο και να ξεχάσουμε οτιδήποτε μας απασχολεί. Το ξενοδοχείο Αλκίφρων σε συνεργασία με την Montis Ordo,την πρώτη εταιρία δραστηριοτήτων στο Νότιο Πήλιο, σας κάνει έκπτωση 20% για ενήλικες και παιδιά 15Ε εφόσον η κράτηση γίνει από το ξενοδοχείο μας. Προτείνουμε λοιπόν μια εκπληκτική βόλτα με ποδήλατα σε δύο από τα ομορφότερα παραθαλάσσια χωριά του Πηλίου. Η διαδρομή ξεκινάει από το πανέμορφο χωριό της Κάτω Γατζέας και διασχίζει το παραθαλάσσιο άκρο του χωριού, χωρίς να έχει πρόσβαση σε δρόμους κεντρικούς και με κίνηση. Έπειτα καταλήγει στην υπέροχη παραλία 1χλμ των Καλών Νερών, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα αιωνόβια πλατάνια και τις λεύκες. Μπορείτε ακόμη να κάνετε και μια στάση για κάποιο καφεδάκι. Τέλος ο δρόμος της επιστροφής προς το χωριό της Κάτω Γατζέας. Για τους πιο τολμηρούς η βόλτα μπορεί να συνδυαστεί και κάνοντας canyoning. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνεννοηθείτε μαζί μας. Φροντίστε να έχετε απαραίτητα φωτογραφική μηχανή μαζί σας. Ο εξοπλισμός παρέχεται από την Montis Ordo. Είμαστε σίγουροι πως θα εντυπωσιαστείτε από την βόλτα με ποδήλατα στη φύση.

 


 

2. Περίπατοι στα γραφικά και ήσυχα δρομάκια του Πηλίου.

 

Το Πήλιο ενδείκνυται για περιπάτους. Εμείς σας προτείνουμε δυο διαδρομές, οπου θα απολαύσετε το καθαρό αέρα στη κατάφυτη περιοχή μας. Η πρώτη ξεκινά από το ξενοδοχείο μας, συνεχίζει προς την κεντρική παραλία όπου τη διασχίζει όλη με προορισμό το διπλανό χωριό της Κορώπης. Πρόκειται για μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στη φύση και χωρίς καθόλου κίνηση από αυτοκίνητα, μόλις μισή ώρα από το ξενοδοχείο μας και τα Καλά Νερά. Η δεύτερη διαδρομή είναι στο ορεινό σημείο του χωριού μας όπου και πάλι ξεκινά από τα Καλά Νερά και φτάνει στην Άνω Γατζέα οπού υπάρχουν οι γραμμές του θρυλικού Μουτζούρη. Εξαιρετική ορεινή διαδρομή η οποία καταλήγει στο χωριό των Πινακατών. Σας προτείνουμε λοιπόν ανεπιφύλαχτα να περπατήσετε κάποια διαδρομή και είμαστε σίγουροι πως θα εκπλαγείτε από τις ομορφιές του τόπου μας. Εμείς σας παρέχουμε το νεράκι που θα πρέπει να έχετε μαζί σας, καθώς και συμβουλές για τις διαδρομές μας.


 

 

3. Μια μαγευτική διαδρομή στο βουνό των Κενταύρων με άλογα.

 

Το ξενοδοχείο Αλκίφρων σε συνεργασία με τον ιππικό φυσιολατρικό όμιλο Μηλεών, σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε μια μοναδική διαδρομή στη καταπράσινη φύση του Πηλίου. Σας δίνει 20% έκπτωση για μια ώρα εφόσον η κράτηση γίνει από το ξενοδοχείο μας. Για οικογένειες η έκπτωση είναι 15Ε για ενήλικες και 10Ε για τα παιδιά. Στο σύνολο οι πελάτες του ξενοδοχείου μας κερδίζουν έκπτωση 50%. Η διαδρομή μέσα στην πλούσια βλάστηση του Πηλίου και τα υπέροχα δρομάκια είναι πραγματικά μαγευτική. Ξεκινάει από τον ιππικό όμιλο Μηλεών και συνεχίζει προς την παραλία των Καλών Νερών. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε και να ιππεύσετε δίπλα στο κύμα, κι από κει να πάρετε το δρόμο της επιστροφής προς τον ιππικό όμιλο. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής συνοδεύεστε από άτομα οδηγούς βουνού που διαθέτουν πιστοποίηση από την Ιταλία. Είμαστε απόλυτα σίγουροι πως θα είναι μια μοναδική εμπειρία, που θα σας μείνει αξέχαστη. Φροντίστε να έχετε μαζί σας φωτογραφική μηχανή.

 


4. Επίσκεψη στο μουσείο ραδιοφώνου στο Λαύκο Πηλίου.

 

 

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και σπάνια αξιοθέατα στο Πήλιο. Το μουσείο ραδιοφώνου βρίσκεται στο Λαύκο Νοτίου Πηλίου και σε απόσταση μόλις 40 λεπτών από τα Καλά Νερά και το ξενοδοχείο Αλκίφρων. Το μοναδικό αυτό μουσείο σε όλη την Ελλάδα, άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά το 2008 και φιλοξενεί πάνω από 120 ραδιόφωνα εκ των οποίων  το 90% είναι σε άριστη κατάσταση και μπορούν να συντονιστούν σε πολλές συχνότητες. Η μοναδική αυτή συλλογή οφείλεται στον Γερμανό φιλέλληνα και ερωτευμένο με το Πήλιο από την πρώτη φορά που το επισκέφθηκε. Ο Βίλφρεντ Σέπς ξεκίνησε να συλλέγει ραδιόφωνα από όταν ήταν παιδί, από πολλές χώρες του κόσμου. 20 μάλιστα από αυτά τα βρήκε σε πλανόδιους πωλητές στο Μοναστηράκι της Αθήνας. Σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 1000 ραδιόφωνα και είναι μια από τις πληρέστερες συλλογές σε όλη την Ευρώπη. Σας προτείνουμε ανεπιφύλαχτα να κάνετε αυτή την εκδρομή και είμαστε σίγουροι πως θα εντυπωσιαστείτε από αυτή τη περίφημη συλλογή. Φροντίστε να μη ξεχάσετε τη φωτογραφική μηχανή σας. 

More

Ένα καταπληκτικό μουσείο στον Βόλο, απο τα πιο σπάνια του κόσμου.......!!!!!

 

 

ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

 

 

 

Ένα εξαιρετικό μουσείο στο κέντρο της πόλης του Βόλου οπού κάποιος θα έπρεπε να σίγουρα να επισκεφτεί για να θαυμάσει την υπέροχη αυτή συλλογή.

Η συλλογή αυτή οφείλεται στον Δρα Θα. Κουτρούμπα όπου από το 1964 όπου εισήχθη στην ανώτατη  γεωπονική σχολή Αθηνών μπήκαν τα θεμέλια της επιστημονικής καταγραφής , κατάταξης και μελέτης των αποκτημάτων. Τα εκθέματα προέρχονται από όλες τις ηπείρους και έχουν συγκεντρωθεί από τον ίδιο τον Δρα. Κουτρούμπα καθώς και ένα 2% οφείλεται σε δωρεές η ανταλλαγές από άλλους ερευνητές από όλο τον κοσμο. Το μουσείο αυτό είναι το πρώτο σε όλη την Ελλάδα και από τα καλύτερα των Βαλκανίων.

 

Σήμερα το μουσείο περιλαμβάνει 80,000 έντομα διαφόρων τάξεων , κυρίως όμως λεπιδοπτέρων  που ανήκουν σε 35.000 είδη , υποείδη και φυλές και έχουν ταξινομηθεί σύμφωνα με τους διεθνής κανόνες της συστηματικής εντομολογίας. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και η μεγαλύτερη πεταλούδα στο κόσμο η «thysania Agrippina» της Νοτίου Αμερικής με άνοιγμα πτερών 37-40 εκατοστά.

More

Μια Μαγευτική εκδρομή με ταχύπλοα σκάφη που θα σας μείνει αξέχαστη.....!!!!!!!

ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΑΧΥΠΛΟΑ ΣΚΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ

 

Το Πήλιο διαθέτει πάρα πολλά αξιοθέατα, για να επισκεφθεί κανείς, να κάνει εκδρομές και να κολυμπά στα γαλαζοπράσινα νερά του αιγαίου. Εμείς σας προτείνουμε μια πολύ ιδιαίτερη εκδρομή κατά τη διαμονή σας στο ξενοδοχείο μας.

 

Μια καταπληκτική εκδρομή είναι στις σπηλιές του Ποσειδώνα με ταχύπλοο σκάφος από το χωριό του Αγ. Ιωάννη. Ξεκινώντας από τα Καλά Νερά, οδικώς με το αυτοκίνητο σας φτάνετε σε 1 ώρα και κάτι. Από τον Αγ. Ιωάννη ξεκινάει το ταξίδι 45 λεπτών οπου  θα δείτε μια σειρά από σπηλιές οι οποίες κατά τη μυθολογία λέγεται, ότι ζούσε εκεί ο αρχαίος Θεός. Το ταξίδι με το ταχύπλοο ξεκινάει δίπλα από τις παραλίες του ανατολικού αιγαίου με πρώτη στάση την παραλία Μπάνικα, αμέσως ακολουθεί μια από τις ωραιότερες παραλίες του Πηλίου, η παραλία των Αγ. Σαράντα, και έπειτα άλλη μια πανέμορφη παραλία η Ελίτσα και τέλος η παραλία του Ομβριού. Τέλος θα συναντήσετε τις σπηλιές οπου σας δίνεται η ευκαιρία να μπείτε και να κολυμπήσετε αν είστε αρκετά τυχεροί με τα δελφίνια. Ίσως να δείτε και φώκιες στις σπηλιές. Το ταχύπλοο θα κάνει στάση στο χωριό Καμάρι οπου μπορείτε ακόμη και να γευματίσετε. Μην παραλείψετε να έχετε μαζί σας φωτογραφική μηχανή και νερό. Είμαστε σίγουροι πως θα απολαύσετε αυτή την εκδρομή. Επιστροφή στο χωριό του Αγ. Ιωάννη στις 16.00μ.μ και από εκεί επιστροφή και πάλι οδικώς για τα Καλά Νερά.  

More

Οι 10 ομορφότερες παραλίες του Πηλίου

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ

 

Σίγουρα η πιο πολυσύχναστη παραλία σε όλο το Πήλιο. Η μόνη παραλία με τα μεγάλα πλατάνια που φτάνουν έως την αμμουδιά. Πανέμορφη και αρκετά μεγάλη η παραλία των Καλών Νερών με την αμμουδιά και το ψιλό βοτσαλάκι. Ιδανική για παιδιά καθώς η θάλασσα είναι πολύ ήρεμη και ρηχή. Από την αρχή και μέχρι το τέλος η παραλία των Καλών Νερών είναι οργανωμένη και με δωρεάν ομπρελοκαθίσματα. Για τα παιδιά υπάρχουν και θαλάσσια σπορ καθώς και για ενήλικες υπό την επιτήρηση του ναυαγοσώστη και του υπεύθυνου των θαλάσσιων σπορ.  Δεν χρειάζεται να πάρετε τίποτε μαζί σας καθώς οτιδήποτε χρειαστείτε το έχετε ακριβώς δίπλα σας. Μετά το μπάνιο σας μπορείτε να απολαύσετε το παραδοσιακό τσίπουρο και τους μεζέδες της περιοχής η το μεσημεριανό σας γεύμα. Να έχετε μαζί σας σίγουρα φωτογραφική μηχανή και σας προτείνουμε να μείνετε στην παραλία έως αργά το απόγευμα για να θαυμάσετε ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα ολόκληρης της Ελλάδας. Είμαστε σίγουροι πως θα περάσετε υπέροχα στα όμορφα Καλά Νερά. 


 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΙΦΤΕΡΗΣ ΑΦΗΣΣΟΣ

 

Η Άφησσος είναι από τα πιο γραφικά παραλιακά χωριά του Πηλίου.  Και κατά την παράδοση η Άφησσος υπήρξε σταθμός των αργοναυτών για να προμηθευτούν νερό για το μακρινό ταξίδι τους στην Κολχίδα. Λίγο πριν την είσοδο στο χωριό υπάρχει η μεγάλη παραλία της Καλιφτέρης όπου σίγουρα κάποιος θα πρέπει να επισκεφθεί. Η παραλία έχει αμμουδιά και τα νερά της είναι κρυστάλλινα και καθαρά. Από τις πιο γνωστές παραλίες του Πηλίου και ιδανική για μικρά παιδιά καθώς είναι πολύ ήρεμη και ρηχή. Βρίσκεται λίγα μόλις λεπτά από το ξενοδοχείο Αλκίφρων και τα Καλά Νερά,στα 5χλμ. Δεν χρειάζεται να έχετε μαζί σας κάτι εφόσον η παραλία είναι οργανωμένη και σας παρέχει ότι χρειαστείτε. Προτείνουμε να έχετε μαζί σας φωτογραφική μηχανή και αντηλιακό.

 


ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΦΟΚΑΣΤΡΟ

 

Βρίσκεται στο Νότιο Πήλιο και είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες του Παγασητικού κόλπου. Είναι ακριβώς δίπλα στο χωριό Άφησσος και μόλις 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από τα Καλά Νερά και το ξενοδοχείο Αλκίφρων. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για οικογένειες και παιδιά καθώς η θάλασσα είναι αρκετά ήρεμη και ρηχή. Έχει ψιλή αμμουδιά και βοτσαλάκι. Η παραλία αυτή είναι πολύ ήσυχη και δεν είναι οργανωμένη. Όταν την επισκεφθείτε θα πρέπει απαραίτητα να έχετε μαζί σας ομπρέλα και σας συμβουλεύουμε να πάρετε ένα ψυγείο με κρύα νερά και αναψυκτικά . Πρέπει να έχετε μαζί σας αντηλιακό και φωτογραφική μηχανή. Θα σας μαγέψει η ηρεμία της θάλασσας και θα σας δώσει την αίσθηση πως κολυμπάτε σε πισίνα. Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι δε θα το μετανιώσετε…!!

 

 


ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΤΙΣΤΙΚΑ ΞΥΝΟΒΡΥΣΗ

 

Η παραλία των Ποτιστικών  βρίσκεται στο Νότιο Πήλιο και είναι από τις ομορφότερες του αιγαίου, είναι η πιο κοντινή διαδρομή καθώς φτάνεται εύκολα και δεν έχει πολλές στροφές. Από τα Καλά Νερά και το ξενοδοχείο Αλκίφρων είναι 40 λεπτά με το αυτοκίνητο. Στην παραλία αυτή θα απολαύσει κανείς την άγρια ομορφιά του τοπίου, τα βράχια μέσα στη θάλασσα και την αμμουδιά. Παρ όλο ότι είναι αρκετά φημισμένη η παραλία των Ποτιστικών είναι αρκετά ήσυχη καθώς είναι από τις μεγαλύτερες σε μήκος παραλίες του αιγαίου. Ενδείκνυται και για οικογένειες, φροντίστε όμως να έχετε μαζί σας νεράκι για τη διαδρομή και για την παραλία. Η παραλία αυτή είναι οργανωμένη μονάχα σε κάποια σημεία οπότε να έχετε μαζί σας και ομπρέλα. Απαραίτητα φωτογραφική μηχανή και αντηλιακό. Είμαστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε το μπάνιο σας στα Ποτιστικά.

 


ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

 

Η παραλία του Πλατανιά βρίσκεται 45 λεπτά από τα Καλά Νερά και το ξενοδοχείο Αλκίφρων. Είναι μια πανέμορφη και αρκετά μεγάλη παραλία στην πλευρά του αιγαίου. Είναι ένα όμορφο χωριό και έχει πολλά παραδοσιακά καφενεδάκια και τσιπουράδικα οπου μπορείτε να απολαυσετε το καφεδάκι η το τσιπουράκι σας μετά το μπάνιο. Η θάλασσα είναι αρκετά καλή αν και πολλές φορές εχει λίγο κύμα. Ενδύκνιται για οικογένειες,θέλει όμως προσοχή όταν εχει κύμα.υπάρχει και beach bar στην περιοχή και διαθέτει ομπρελοκαθίσματα οπότε δεν χρειάζεται να έχετε μαζί σας. Προτείνουμε φωτογραφική μηχανή,απαραίτητα νεράκι για τη διαδρομή και αντηλιακό.

 


ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ

 

Η παραλία του Αγ. Ιωάννη βρίσκεται 50 χλμ από το χωριό των Καλών Νερών και το ξενοδοχείο Αλκίφρων. Είναι ίσως η μεγαλύτερη παραλία του Πηλίου. Είναι οργανωμένη σε όλο το μήκος της και παρέχει ομπρελοκαθίσματα. Η παραλία διαθέτει και ναυαγοσωστική ομάδα. Είναι μια πανέμορφη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και πολύ ψιλή άμμο. Αν είστε οικογένεια με μικρά παιδιά χρειάζεται προσοχή καθώς η θάλασσα είναι αρκετά απότομη. Παρ όλα αυτά πιστεύουμε πως θα απολαύσετε το εξωτικό τοπίο και θα λατρέψετε τα νερά της. Δεν χρειάζεται να πάρετε κάτι μαζί σας εκτός από τα απαραίτητα: φωτογραφική μηχανή και νεράκι για τη διαδρομή.

 

 


ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ

 

Μια μικρή παραλία που θυμίζει εξωτική, είναι ο Μυλοπόταμος. Σε απόσταση περίπου 50χλμ από τα Καλά Νερά και το ξενοδοχείο Αλκίφρων. Σίγουρα αξίζει να την επισκεφθεί κανείς όταν έρθει στο Πήλιο. Η διαδρομή για να πάει κανείς στον Μυλοπόταμο είναι πραγματικά μαγευτική ,μέσα στο πράσινο και την πλούσια βλάστηση του Πηλίου, καθώς και τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά σε κάποια σημεία. Φτάνοντας στο Μυλοπόταμο, θα θαυμάσει κανείς τα πράσινα νερά, την πλούσια και άγρια βλάστηση και τη χρυσή αμμουδιά. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ομπρέλα και δροσερό νεράκι καθώς δεν υπάρχει τίποτα τριγύρω για να προμηθευτείτε. Είμαστε σίγουροι πως η παραλία αυτή θα σας μείνει αξέχαστη.

 

 


ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ

 

Προτείνουμε ανεπιφύλαχτα να επισκεφθείτε την παραλία των Αγίων Σαράντα. Βρίσκεται μιάμιση ώρα από το ξενοδοχείο . Η παραλία είναι στα νότια του χωριού Χορευτού.

Υπάρχει πρόσβαση με αυτοκίνητο και θα σας ξετρελάνει η αίσθηση της εξωτικής παραλίας η θέα των πράσινων νερών και η λευκή άμμος. Σας συμβουλεύουμε να έχετε μαζί σας νερό για όλη τη διαδρομή αλλά δεν χρειάζεται να έχετε ομπρέλα καθώς η παραλία είναι οργανωμένη και υπάρχει και ένα μικρό ταβερνάκι όπου μπορείτε να γευματίσετε μετά το μπάνιο σας.

 

 


ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΙΣΑΙΝΑ

 

Η παραλία Παρίσαινα  βρίσκεται δίπλα στο χωριό Χορευτό και 8χλμ από το Χωριό Ζαγορά. Η απόσταση από το ξενοδοχείο Αλκίφρων και τα Καλά Νερά είναι περίπου 50 λεπτά διαδρομής μέσα στο πράσινο, τα μεγάλα πλατάνια, και την απίστευτη θέα προς το αιγαίο πέλαγος. Η παραλία είναι πεντακάθαρη, με λεπτή άμμο και με τη βλάστηση να φτάνει έως και την παραλία. Υπάρχει και μια πηγή με πόσιμο νερό και ντουζιέρα και σε μικρή απόσταση υπάρχει και αναψυκτήριο όπου μπορείτε να προμηθευτείτε το καφεδάκι σας.

Είναι μια ήσυχη παραλία ιδανική και για ελεύθερο camping και για οικογένειες.

Σας συμβουλεύουμε να έχετε μαζί σας φωτογραφική μηχανή και ομπρέλα καθώς η παραλία βλέπει προς την Ανατολή με αποτέλεσμα να έχει ζέστη από πολύ νωρίς. Είμαστε απόλυτα σίγουροι πως θα απολαύσετε την εκδρομή και την παραμονή σας στην παραλία της Παρίσαινας.

 

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΤΑΜΟΥΧΑΡΗ

 

Φυσική ομορφιά και παραλία με ιστορία καθώς η Νταμούχαρη ήταν το μόνο φυσικό λιμάνι στο Πήλιο και είχε πάντα ξεχωριστή σημασία για την περιοχή. Ιδρύθηκε από ναυτικούς, την περίοδο της Βενετσιάνικης κυριαρχίας στη Μεσόγειο. Λέγεται πως το όνομα της προέρχεται από τους ναυτικούς που ήταν κυνηγημένοι από τους πειρατές και βιαζόταν να φτάσουν στο κάστρο, προσευχόταν στην παναγιά να τους δώσει χάρη.(demmi Χάρη). Το Σεπτέμβρη του 2007 γυρίστηκε μερικώς στη Νταμούχαρη το φημισμένο και μεγάλης επιτυχίας  «mamma mia» και σύμφωνα με το σενάριο η Νταμούχαρη είναι το λιμάνι όπου η Meryl Streep υποδέχεται τις δυο παλιές φίλες της που έρχονται για το γάμο της. Επιπλέον η Νταμούχαρη αποτελεί το κύριο σκηνικό της χορογραφίας του «dancing Queen»

 

Στην παραλία της Νταμούχαρης μπορείτε να φτάσετε είτε από τον Αγ. Ιωάννη είτε από το Μούρεσι. Κι από τις δύο πλευρές η πρόσβαση είναι εύκολη. Η παραλία είναι με κατάλευκη αμμουδιά και η θάλασσα με πράσινα νερά. Πάρτε μαζί σας φωτογραφική μηχανή και αρκετό νεράκι για τη διαδρομή. Σίγουρα θα μείνετε ικανοποιημένοι στην παραλία με τη μεγάλη ιστορία.

More

Λιγα λόγια για καλά νερα

Το 19ο αιώνα υπήρχε το εργοστάσιο σαπωνοποιίας στα Καλά Νερά, το οποίο βοήθησε στην ανάπτυξη, του τότε μικρού ψαράδικου οικισμού σε κέντρο εξαγωγής σαπουνιού. Σταθμός για την περιοχή των Καλών Νερών More
×

Log in

×

Εγραφείτε!

Γίνε ο πρώτος που θα μαθαίνει για τις ειδικές προσφορές και αποκλειστικές συμφωνίες από το Αλκίφρων και τους συνεργάτες μας.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time