Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 444

(+30) 24230 23 255

Καλά Νερά Πηλίου

Menu
  • By

Λιγα λόγια για καλά νερα

Το 19ο αιώνα υπήρχε το εργοστάσιο σαπωνοποιίας στα Καλά Νερά, το οποίο βοήθησε στην ανάπτυξη, του τότε μικρού ψαράδικου οικισμού σε κέντρο εξαγωγής σαπουνιού. Σταθμός για την περιοχή των Καλών Νερών
και ολόκληρου του Πηλίου ήταν το Τσιτσιλιάνειο νοσοκομείο δωρεά του Αιγυπτιώτη Τσιτσιλιάνου, το οποίο πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου και του εμφυλίου, όπου στην κυριολεξία έσωσε ανθρώπινες ζωές.Το 1922 με τη Μικρασιατική καταστροφή, είχαμε την εγκατάσταση προσφύγων στον τότε οικισμό των Καλών Νερών, οι οποίοι συντέλεσαν κι αυτοί με τη σειρά τους στην κουλτούρα του χωριού.Το 1924 αυτονομήθηκε από το χωριό των Πινακατών με 1ο πρόεδρο τον Ευάγγελο Κουλοχέρη, ο οποίος οριοθέτησε το χωριό στην σημερινή του μορφή. Με τη λήξη του εμφυλίου πολέμου το 1950 εμφανίστηκαν και τα πρώτα σημάδια τουρισμού στα Καλά Νερά και αυτό έγινε επειδή τα Καλά Νερά ήταν γνωστά για τα νερά και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.Έτσι έχουμε τη μετακίνηση πληθυσμού από όλη τη Θεσσαλία, η οποία παρατηρείται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να κάνουν τα μπάνια τους για την ίαση των διαφόρων παθήσεων του σώματος, όπως (ρευματισμοί, αρθρίτιδες κλπ). Αυτό βέβαια σταμάτησε με την πάροδο του χρόνου, όμως τα Καλά Νερά συνεχίζουν να είναι γνωστά σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, ως τουριστικός προορισμός.Έχουμε λοιπόν την ανάπτυξη μικρών και μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων οι οποίες κατατάσσουν τα Καλά Νερά σε Τρίτη θέση σε δυναμικότητα, μετά τα νησιά των Βόρειων Σποράδων. Πλέον τα Καλά Νερά έχουν καταστεί ως ο δημοφιλέστερος προορισμός σε όλο το Πήλιο, παρέχοντας διακοπές για όλες τις ηλικίες και για όλα τα είδη, καθώς βρίσκονται σε κομβικό σημείο του Πηλίου.
 
 
Facebook Google+
×

Log in

×

Εγραφείτε!

Γίνε ο πρώτος που θα μαθαίνει για τις ειδικές προσφορές και αποκλειστικές συμφωνίες από το Αλκίφρων και τους συνεργάτες μας.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time