(+30) 24230 23 255

Καλά Νερά Πηλίου

Menu

Ένα καταπληκτικό μουσείο στον Βόλο, απο τα πιο σπάνια του κόσμου.......!!!!!

 

 

ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

 

 

 

Ένα εξαιρετικό μουσείο στο κέντρο της πόλης του Βόλου οπού κάποιος θα έπρεπε να σίγουρα να επισκεφτεί για να θαυμάσει την υπέροχη αυτή συλλογή.

Η συλλογή αυτή οφείλεται στον Δρα Θα. Κουτρούμπα όπου από το 1964 όπου εισήχθη στην ανώτατη  γεωπονική σχολή Αθηνών μπήκαν τα θεμέλια της επιστημονικής καταγραφής , κατάταξης και μελέτης των αποκτημάτων. Τα εκθέματα προέρχονται από όλες τις ηπείρους και έχουν συγκεντρωθεί από τον ίδιο τον Δρα. Κουτρούμπα καθώς και ένα 2% οφείλεται σε δωρεές η ανταλλαγές από άλλους ερευνητές από όλο τον κοσμο. Το μουσείο αυτό είναι το πρώτο σε όλη την Ελλάδα και από τα καλύτερα των Βαλκανίων.

 

Σήμερα το μουσείο περιλαμβάνει 80,000 έντομα διαφόρων τάξεων , κυρίως όμως λεπιδοπτέρων  που ανήκουν σε 35.000 είδη , υποείδη και φυλές και έχουν ταξινομηθεί σύμφωνα με τους διεθνής κανόνες της συστηματικής εντομολογίας. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και η μεγαλύτερη πεταλούδα στο κόσμο η «thysania Agrippina» της Νοτίου Αμερικής με άνοιγμα πτερών 37-40 εκατοστά.

Facebook Google+
×

Log in

×

Εγραφείτε!

Γίνε ο πρώτος που θα μαθαίνει για τις ειδικές προσφορές και αποκλειστικές συμφωνίες από το Αλκίφρων και τους συνεργάτες μας.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time