(+30) 24230 23 255

Καλά Νερά Πηλίου

Menu

Νησί Τρίκερι και Αλφόνς Χοχάουζερ..... Μια εξαιρετική ιστορία που αξίζει να διαβάσετε.....!!!!

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΤΡΙΚΕΡΙ ΝΗΣΙ

 

Η ιερά μονή βρίσκεται στο Παλαιό Τρίκερι η αλλιώς νησί Τρίκερι .

Είναι ένας τρίκογχος  ναός που οικοδομήθηκε το 1825-1837 στα ερείπια του πυρολυθέντος ναού το 755 από τους πειρατές . Αφορμή για το χτίσιμο του ναού ήταν η εύρεση της εικόνας της παναγίας μέσα στη ρίζα μιας ελιάς , η εικόνα και το κομμάτι αυτής της ελιάς βρίσκονται ακόμη φυλασσόμενα στο καθολικό του μοναστηρίου σε κοινή θέα.

Κάπου εδώ αξίζει να αναφερθούμε στο όνομα Αλφόνς Χοχάουζερ ενός Αυστριακού όπου σε ηλικία 16 ετών εγκαταλείπει το σπίτι του και έπειτα από διαρκή περιπλάνηση στη Μεσόγειο καταλήγει στο Πήλιο και τελικά στο Νησί Τρίκερι .

 Κάνει διάφορα επαγγέλματα για να ζήσει και μεταξύ άλλων μετατρέπει τα κελιά του μοναστηρίου σε δωμάτια όπου ο καθένας μπορούσε να επισκεφτεί για να ξαναβρεί τις ρίζες του στη φύση.

 Γρήγορα  η φήμη του εξαπλώνεται και οι πελάτες του γεμίζουν κάθε χρόνο τα δωμάτια του πελάτες διάσημοι όπως η Γκρέτα Γκάρμπο όπου μαγεύτηκε και εκείνη από την ομορφιά της περιοχής .

Όμως η ιστορία του Αλφόνς δε σταματά εδώ. Το 1928 ανασύρει από το βυθό του αιγαίου το άγαλμα του Ποσειδώνα όπου κοσμεί το μουσείο της Αθήνας.

Εκείνη την περίοδο παντρεύεται μια Ελληνίδα και κατηγορείται ως φιλοναζιστής και έρχεται σε σύγκρουση με τους κατοίκους της περιοχής τους οποίους κατηγορεί ότι δεν αγαπούν τον τόπο τους .

Το χειμώνα του  1981 διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο και δεν ακολούθησε καμιά αγωγή.  Ανέβηκε στο βουνό σε μια περιοχή κοντά στο Φλαμούρι και ξεψύχησε , ουσιαστικά αυτοκτόνησε στην παγωνιά και τον βρήκαν έπειτα από κάποιες μέρες.

 Ο τάφος του βρίσκεται στην Κορομηλιά , στο Βόρειο Πήλιο. Αξίζει σίγουρα να επισκεφτεί κανείς αυτό το μοναστήρι με τη μεγάλη ιστορία και να δει από κοντά αυτά τα κελιά ακόμη και να διανυκτερεύσει.

Φτάνοντας από το Τρίκερι και έπειτα με καραβάκι το οποίο θα περάσει απέναντι.

Αξίζει μάλιστα να επισκεφτεί κανείς το νησί στις 9-10 Σεπτέμβρη στο μεγάλο πανηγύρι απευθείας από τα Καλά Νερά όπου και θα θαυμάσετε τις παραδοσιακές φορεσιές , τους χορούς και φυσικά θα γευτείτε την παραδοσιακή Πηλιορείτικη κουζίνα.

 

  

Facebook Google+
×

Log in

×

Εγραφείτε!

Γίνε ο πρώτος που θα μαθαίνει για τις ειδικές προσφορές και αποκλειστικές συμφωνίες από το Αλκίφρων και τους συνεργάτες μας.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time