(+30) 24230 23 255

Καλά Νερά Πηλίου

Menu

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΑΣ

ξενοδοχείο Αλκίφρων

Σε ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα του Πηλίου, στο παραθαλάσσιο χωριό Καλά Νερά θα βρείτε το νεόκτιστο ξενοδοχείο Αλκίφρων. Σε απόσταση, μόλις 17 χιλιομέτρων από την πόλη του Βόλου και σε μικρή απόσταση απο όλα τα χωριά του Πηλίου, τόσο του ορεινού όσο και του παραθαλάσσιου όγκου.

Το ξενοδοχείο Αλκίφρων διαθέτει εννέα δωμάτια έως και τεσσάρων ατόμων και είναι εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Μπαλκόνι ή αυλή με θέα τον Παγασητικό, τζάκι και ζεστή παραδοσιακή διακόσμηση. Το κατάλυμα μας διαθέτει και αίθουσα πρωινού με τζάκι. 

Το ξενοδοχείο Αλκίφρων βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από την θάλασσα, έχει εύκολη πρόσβαση σε κεντρικά σημεία του χωριού, καθώς και από διάφορα αξιοθέατα της περιοχής.

 

double sea view
Double sea view
Garden

Η ιστορία του Αλκίφρωνος

Ο Αλκίφρων ήταν ερωτικός ποιητής,σοφιστής και επιστολογράφος! Ψάξαμε στο ιντερνέτ, σε βιβλία, σε εγκυκλοπαίδειες και μάθαμε για τον Αλκίφρωνα.

Το ξενοδοχείο Αλκίφρων, φτιάχτηκε και επιμελήθηκε με προσωπική φροντίδα της Οικογένειας Παπουτσή. Αυτό που θελήσαμε λοιπόν, είναι να βρούμε ένα όνομα για να ταιριάζει με το χαρακτήρα του “σπιτιού” . Θέλαμε ένα όνομα ασυνήθιστο όπως είναι και το ξενοδοχείο μας. Οι απόψεις και οι ιδέες πάρα πολλές. Ψάξαμε στο ιντερνέτ, σε βιβλία, σε εγκυκλοπαίδειες και μάθαμε για τον Αλκίφρωνα.

 

Ο Αλκίφρων ήταν ερωτικός ποιητής,σοφιστής και επιστολογράφος. Όλοι γνωρίζουν τα μεγάλα ονόματα που η αρχαία ελληνική γραμματεία μας κληροδότησε (Πλάτων, Θουκυδίδης, Σοφοκλής). Κοντά σε αυτούς όμως υπάρχει και μια πληθώρα μικρότερων. Ένας από αυτούς είναι και ο Αλκίφρωνας, ο οποίος έζησε λίγο πριν το θεοκρατικό χέρι του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου θάψει οριστικά το αρχαίο πνεύμα (3ος αιώνας μΧ). Ο Αλκίφρωνας ασχολήθηκε κυρίως με την επιστολογραφία, ένα είδος αγαπητό στους αρχαίους Έλληνες.

 

 

Συνέταξε επιστολές με αγροτικό, αλιευτικό και ερωτικό περιεχόμενο, καθώς επίσης με αντικείμενο τις εταίρες και τους παράσιτους. Οι παράσιτοι ήταν παρίες που οι πλούσιοι καλούσαν στα συμπόσια τους και τους επέβαλλαν σε κάθε είδους εξευτελισμό για να διασκεδάσουν. Επίσης ο Αλκίφρωνας συνέταξε και τις ερωτικές αμοιβαίες επιστολές ανάμεσα στον Μένανδρο,το γνωστό κωμωδιογράφο και της Γλυκέρας, μιας άγνωστης κοπέλας.

 

Οι επιστολές διακρίνονται για τη λεπτότητα αισθημάτων και γλώσσας, για την τρυφερότητα και τη ζωντάνια των εικόνων και την πρωτοτυπία. Θα έλεγε κανείς ότι το ύφος του συγγραφέα, είναι παραστατικό και δείχνει άνθρωπο που ότι διαπραγματεύεται το έχει ζήσει εκ του συγγενές. Ο Αλκίφρωνας συνέγραψε συνολικά 116 επιστολές οπου σώζονται σε τέσσερα βιβλία (αλιευτικαί, αγρικικαί, παρασίτων, εταιρικαί ) .

Κλείστε τώρα το δωμάτιο που σας ταιριάζει.....!!!!!!!!

δωμάτια
ξενοδοχείο αλκιφρων.

Sea View

Price: EUR 95.00

Check offer
Δίκλινο δωμάτιο στον πρώτο όροφο με θέα στη θάλασσα! Double Sea View Room
Τα δωμάτια μας είναι τα καλύτερα στο Πήλιο. Επιλέξτε αυτό που σας αρέσει! Ξενοδοχείο Αλκίφρων
Double sea view room
Double sea view room

Εκδηλώσεις και ο τόπος μας

διαβάστε τα τελευταία μας άρθρα
για το Πήλιο.!!!!

Δημόσια Βιβλιοθήκη Μηλεών Πηλίου

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Δημόσια Βιβλιοθήκη στις Μηλιές Πηλίου  "Ψυχής Άκος"    σημαίνει «θεραπεία ψυχής» Η βιβλιοθήκη των Μηλεων ιδρύθηκε το 1928 με έξοδα της Κρυσταλλίας Οικονομάκη , στη μνήμη του συζύγου της. Το κτήριο ανακαινίστηκε και απέκτησε και...

More

Νησί Τρίκερι και Αλφόνς Χοχάουζε…

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΤΡΙΚΕΡΙ ΝΗΣΙ   Η ιερά μονή βρίσκεται στο Παλαιό Τρίκερι η αλλιώς νησί Τρίκερι . Είναι ένας τρίκογχος  ναός που οικοδομήθηκε το 1825-1837 στα ερείπια του πυρολυθέντος ναού το 755...

More
×

Log in

×

Εγραφείτε!

Γίνε ο πρώτος που θα μαθαίνει για τις ειδικές προσφορές και αποκλειστικές συμφωνίες από το Αλκίφρων και τους συνεργάτες μας.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time